Skip to content

Säkylän Pyhäjärven hoitoyhdistys ry

Pyhäjärvi sijaitsee Lounais-Suomessa, Säkylän, Euran ja Yläneen kuntien alueella. Järvi on Lounais-Suomen suurin järvi, pinta-alaltaan 154 km2. Rantaviivaa on yhteensä 80 km. Järven keskisyvyys on 5,4 metriä, syvin kohta 26 metriä.

Tervetuloa Pyhäjärvelle!

Matti Jaakkola
Pyhäjärven hoitoyhdistys ry:n puheenjohtaja

Ajankohtaista

Koronavirus: ammattikalastus kuuluu kriittisiin aloihin, hoitoyhdistyksen ja osakaskuntien kokoukset siirtyvät, KHS etenee

28.3.2020

Koronavirus on aiheuttanut monenlaisia toimenpiteitä. Valtioneuvoston kanslia määritti yhteiskunnan kannalta kriittiset alat: ammattikalastus kuuluu niihin. Kotimaisen ruuan arvostus on nousussa. Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset vaikuttavat hoitoyhdistyksenkin toimintaan. Hoitoyhdistyksen ja osakaskuntien kokouksia on siirretty. Pyhäjärven käyttö- ja hoitosuunnitelman laatimiseen liittyvät kokoukset on peruttu, ja asiaa edistetään muiden yhteyksien avulla. Suunnitelma valmistuu vuoden vaihteeseen mennessä.

Avovesinuottaus ja rysäkausi alkamassa

28.3.2020

Talvi on ollut hyvin poikkeuksellinen, eikä nuotalle päästy Pyhäjärvellä lainkaan.  Kovat tuulet ovat puhaltaneet välillä muodostuneet jäät säpäleiksi pitkin rantoja. Kalastamaan ei ole päässyt millään kulkuneuvolla. Kevät on tullut aikaisin, ja avovesinuotalle ja rysiä laskemaan päästään 3-4 viikkoa normaalia aikaisemmin.

Säkylä - kalasatama

Kalataloushankkeen mestari-kisälli -osuuden alku siirtynyt jäiden puutteen myötä

24.2.2020

Kalataloushankkeen mestari-kisälli -osuuden alku siirtynyt jäiden puutteen myötä. Talvinuotalle ei Pyhäjärvellä tänä vuonna huonon jäätilanteen takia päästy, eikä mitään pyydyksiä järvelle ole voinut viedä. Kalastajiksi koulutettavat kisällitkään eivät siis päässeet alkamaan töitä. Koulutuksen talviset osuudet siirtyivätkin ensi vuodelle. Koulutuksessa on vielä tilaa. Jos ura kalastajayrittäjän kiinnostaa, ota yhteyttä!  Lue lisää. Tutustu hankkeeseen

Pyhäjärven suojelu

Pyhäjärvi on Satakunnan helmi, sen 25 kilometriä pitkä saareton järvenselkä on Etelä-Suomen pisin.

Järven suojeluun on kiinnitetty huomiota jo vuosikymmeniä, aina 1970 -luvulta lähtien. Järvi luokitellaan edelleen hyvään ekologiseen tilaan, mutta sitä uhkaa rehevöityminen. Pyhäjärven puhdas vesi on tärkeää alueella toimivalle elinkeinoelämälle (ammattikalastajat, elintarviketeollisuus ja matkailu).

Säkylän Pyhäjärven hoitoyhdistys ry huolehtii osaltaan vesialuiden osakkaiden edunvalvojana järvialueen elinvoimaisuuden ylläpitämisestä sekä monimuotoisuuden säilyttämisestä.

Hoitoyhdistys ry:n sivuille keräämme tietoa teille, arvoisat Pyhäjärven ystävät, hyödynnettäväksi niin työssä kuin vapaa-aikana.

Yhdistys Facebookissa