Siirry sisältöön

Säkylän Pyhäjärven hoitoyhdistys ry

Pyhäjärvi sijaitsee Lounais-Suomessa, Säkylän, Euran ja Yläneen kuntien alueella. Järvi on Lounais-Suomen suurin järvi, pinta-alaltaan 154 km2. Rantaviivaa on yhteensä 80 km. Järven keskisyvyys on 5,4 metriä, syvin kohta 26 metriä.

Tervetuloa Pyhäjärvelle!

Matti Jaakkola
Pyhäjärven hoitoyhdistys ry:n puheenjohtaja

Ajankohtaista

Säkylän Pyhäjärvi

Ravustajille – saalispäiväkirja

3.7.2020

Tulosta saalispäiväkirja tästä (pdf) Tulosta saalispäiväkirja (xlsx) Täytä saalipäiväkirja ja palauta se ravustuskauden jälkeen osoittella: Säkylän Pyhäjärven Hoitoyhdistys ry c/o Yrityspalvelu HHPro Oy Pyhäjärventie 12, 27800 SÄKYLÄ tai sähköpostilla: anu.hulmi@hh-pro.fi

Pyhäjärven ravustajille

30.6.2020

Ravustus Pyhäjärvessä alkaa 21.7.2020 klo 12.00 ja jatkuu lokakuun loppuun. Osta lupa kalastuslupien verkkokaupasta: kauppa.sakylanpyhajarvi.fi Ravustukseen liittyviä ohjeita on tarkemmin tiedotteessa (pdf)

Kevään kalastonhoitotoimet aloitettu

8.4.2020

Hoitoyhdistys järjesti kevään ensimmäiset hauenlypsytalkoot 7.4. Päivän haukisaalis oli 44 kg. Mukana olivat Pasi Hakala ja Jouni Aaltonen (kuvassa) sekä Markku Mäntyranta ja Pekka Mäntyranta. N. 225 000 vastakuoriutunutta siianpoikasta istutettiin Pyhäjärveen 8.4. Markku Mäntyrannan ja Anu Juvan toimesta. Jouni Aaltonen on viime syksystä asti haudottanut 14,5 litraa siianmätiä. Arviolta tästä määrästä saadaan istutukseen tänä…

Pyhäjärven suojelu

Pyhäjärvi on Satakunnan helmi, sen 25 kilometriä pitkä saareton järvenselkä on Etelä-Suomen pisin.

Järven suojeluun on kiinnitetty huomiota jo vuosikymmeniä, aina 1970 -luvulta lähtien. Järvi luokitellaan edelleen hyvään ekologiseen tilaan, mutta sitä uhkaa rehevöityminen. Pyhäjärven puhdas vesi on tärkeää alueella toimivalle elinkeinoelämälle (ammattikalastajat, elintarviketeollisuus ja matkailu).

Säkylän Pyhäjärven hoitoyhdistys ry huolehtii osaltaan vesialuiden osakkaiden edunvalvojana järvialueen elinvoimaisuuden ylläpitämisestä sekä monimuotoisuuden säilyttämisestä.

Hoitoyhdistys ry:n sivuille keräämme tietoa teille, arvoisat Pyhäjärven ystävät, hyödynnettäväksi niin työssä kuin vapaa-aikana.

Yhdistys Facebookissa